RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Стало відомо, коли Рада прийме важливий для Донбасу закон

Адміністрація президента має намір внести законопроект про пролонгацію закону про Донбас, який з'явиться на порядку денному в четвер.

Інформацію підтвердили "Апострофу" незалежно один від одного джерела в АП і керівництві фракції БПП.

Аргументом на користь пролонгації закону вони назвали санкції, скасування яких стала б домагатися Москва в разі відмови Ради голосувати. За словами співрозмовника в АП, закон буде продовжений знову лише на рік.

Важливість нинішнього пленарного тижня полягає в тому, що вона дає останню можливість проголосувати за продовження, вклавшись в термін. Зібрати потрібну кількість депутатів для результативного голосування, що відрізняються неоднорідністю і недовірою один до одного, на позачергове засідання буде вкрай складно.

Проте, на погоджувальній раді голів фракцій і комітетів парламенту в понеділок, 1 жовтня, це питання не піднімали.

Промовчав навіть голова парламенту Андрій Парубій. Правда, кажучи про голосування в четвер, він згадав якийсь закон "по лінії" комітету з питань національної безпеки і оборони, не конкретизуючи, що це за документ.

На уточнююче запитання "Апострофа" народний депутат Ірина Фриз (БПП) відповіла, що, за її інформацією, законопроект про продовження "поки не стоїть" в порядку денному роботи її комітету.

"Чи з'явиться він до засідання комітету в середу, я вам не можу зараз точно сказати... У мене немає інформації, що його будуть вносити", - повідомила Фриз, яка, за даними видання, входить до близького оточення президента Порошенко.

Більш детально про голосування ВР за продовження дії Закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) читайте в матеріалі "Апострофа": Ключик до санкцій проти Росії: чому все залежить від Верховної Ради.