RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Столична поліція взялася за розслідування махінацій на Голосіївських озерах - Пушкаренко

Громада Голосієво домоглася відкриття кримінального провадження за фактом розкрадання коштів, виділених з бюджету Києва на будівництво очисних споруд на Оріхуватські озерах.

Про це на брифінгу, який відбувся у Голосіївського управління Нацполіціі, повідомив лідер громадської ініціативи "Збережемо Голосієво" Арсеній Пушкаренко.

"Кримінальне провадження відкрито про те, що 10 років тому був проведений тендер КМДА, і в рамках цього тендеру виграло ТОВ" Мирний камінь ". Це ТОВ отримало тоді 4,5 мільйона гривень при курсі 5 гривень за долар на будівництво очисних споруд. Пізніше ці гроші фактично були розкрадені ", - розповів Пушкаренко під стінами Голосіївського управління поліції, де зібралися небайдужі до долі Оріхуватські озер жителі столиці.

За інформацією громадської ініціативи "Збережемо Голосієво", розслідування кримінального провадження рухається дуже повільно. Зроблені тільки запити для отримання інформації в профільні підрозділи КМДА. При цьому в самих запитах правоохоронці зробили кілька граматичних помилок в самій назві "Оріхуватські озера", тому листування поліції з КМДА було безрезультатним.

"Ми зараз повністю з'ясуємо, надали нам відповіді, не надали. Які це відповіді. Відповідним чином буде ще раз направлений запит до КМДА. Будемо далі проводити розслідування", - пообіцяв представникам ініціативної групи 1-й заступник начальника Голосіївського управління поліції Олег Перекрестнік.

Активісти "Збережемо Голосієво" ще в серпні під час масових акцій протесту запевнили правоохоронців, що будуть ретельно відстежувати всі перипетії розслідування цієї резонансної справи. На брифінгу Арсеній Пушкаренко це раз продемонстрував серйозність цих намірів. Він запевнив, що активісти не відступяться, адже крадіжка бюджетних грошей на очисних спорудах Оріхуватських озер суттєво погіршила екологічний стан найбільшої зеленої зони столиці - Голосіївського району. Тому винні в цьому злочині повинні обов'язково бути покарані.

"Нічого з цього не вийде, якщо ми, громадськість, за це не візьметься. Якщо не брати "за горло" начальника поліції, слідчого і так далі. Громадяни повинні відчути, що вони є громадянами, що вони є господарями цієї держави. Якщо вони це відчують, то поліція буде на задніх лапках ходити перед громадянами і доводити, що вони не даремно їдять наш хліб", - розповів ЗМІ народний депутат ВР першого демократичного скликання Іван Макар.