RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Потрібна мобілізація оборонних зусиль - Гриценко

Рада національної безпеки та оборони повинна якнайшвидше затвердити план конкретних дій на ключових напрямах за умови введення воєнного стану.

Так Анатолій Гриценко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook прокоментував рішення РНБО.

"Мобілізація оборонних зусиль зараз потрібна, це факт. Сподіваюся, лише оголошенням воєнного стану засідання РНБО не обмежиться", - пише лідер "Громадянської позиції".

Окрім цього, Анатолій Гриценко підкреслив важливість того, де саме буде введений воєнний стан - на всій території України, чи в кількох областях.

"Питання вкрай важливе і рішення має бути обґрунтованим", - зазначив він.

У той же час політик наголошує на доцільності введення воєнного стану ще у 2014 році та згадує, як влада "видумувала будь-які причини, аби не мобілізувати країну для оборони, як того вимагає Закон". На думку Гриценка, за це відповідальні особи повинні будуть понести покарання.

"Чим нас тільки не лякали, в т.ч. припиненням співпраці з МВФ та іншими казками? Але це питання вже ставитимуть слідчі прокуратури, трохи пізніше", - зазначив Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, раніше лідер "Громадянської позиції" відзначив, що на засіданні РНБО необхідно затвердити план дій з використанням оборонних, політичних, дипломатичних, юридичних, інформаційних та інших засобів.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.