RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ДАБІ відреагували на "дипломний" скандал

Глава Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев відреагував на звинувачення у фальсифікації диплома і надав документальні підтвердження наявності вищої освіти.

Про це повідомляє прес-служба відомства в офіційному коментарі для ЗМІ.

У повідомленні наголошується, що на момент призначення на посаду Главою Держархбудінспекції відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 червня 2015 № 632-р Кудрявцев мав диплом Київського міжнародного університету цивільної авіації за напрямом підготовки "Менеджмент" (бакалавр менеджменту), а також Національного університету "Одеська юридична академія "за спеціальністю" Правознавство "(фахівець юрист).

Скандал навколо нібито підробленого диплома голови відомства в ДАБІ пов'язують з його антикорупційною діяльністю в будівельній сфері і розцінюють як частина замовний інформаційної кампанії проти Кудрявцева.

"Подібні інформаційні атаки проти керівника ДАБІ ведуться вже не перший день і пов'язані виключно з реальною боротьбою проти корупційних схем, що роками шикувалися в системі державного архітектурно-будівельного контролю", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додають, що розпочаті реформи будуть продовжені - "відповідно до поставлених президентом, прем'єр-міністром України і віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України завдань і окресленого курсу на зміцнення національної економіки".

Крім того, в Держархбудінспекції нагадали, що протягом останніх років ДАБІ доклала зусиль для розвитку будівельної галузі України. Зокрема, здійснила децентралізацію функцій госархсторйконтроля, реформувала дозвільну систему і спростила процедури для індивідуального будівництва, розвитку малого і середнього бізнесу, а також запровадила електронні сервіси в будівництві.

Підтвердженням ефективності реалізованих реформ в ДАБІ назвали поліпшення позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business за показником "Отримання дозволу на будівництво" - за два роки Україна піднялася на 110 позицій і зайняла в 2018 році 30-е місце.