RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У скандалі з заводом ФФУ сплив важливий документ

Німецький виробник трав'яного покриття для штучних футбольних полів Polytan рекомендував компанії "ФФУ Продакшн" залучити до операції про покупку устаткування компанію з ОАЕ.

Про це свідчить відповідний лист німецького заводу, датований 2016 роком, пише футбольне видання Террикон.

Однак, пізніше, у відповідь на інформаційний запит українських журналістів "Наші гроші" і "Інтер", Polytan відмовився від своїх рекомендацій.

"Компанія Polytan ніколи не виконувала своїх зобов'язань з боку третіх осіб (включаючи компанію SDT або виробників обладнання) як учасник проекту. Компанія ніколи не зобов'язувала" ФФУ Продакшн "залучати певних партнерів. Це виключне право і вибір української сторони - працювати з тими чи іншими компаніями з постачання обладнання ", - сказано у відповіді компанії Polytan на запит українських ЗМІ.

Разом з цим, повний текст початкового листа (від 2016 року) німецької компанії на адресу ФФУ говорить, що наполеглива рекомендація працювати з SDT FZE з ОАЕ була.

"Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між ФФУ і Політан GMBH", датованим 13.03.2016, ми настійно рекомендуємо "ФФУ Продакшн "придбати наступне обладнання, необхідне для виробництва штучних газонів і виробництва гумової крихти: (список обладнання). Для централізованої покупки, установки, запуску та налагодження вищевказаного обладнання, будь ласка, зв'яжіться з компанією SDT FZE, яка є кращим партнером України в процесах розвитку виробництва штучної трави. Більш того, SDT FZE є ексклюзивним дистриб'ютором деяких компонентів для виробництва штучної трави, таких як трав'яна нитка і підкладка (donbas і lonbas), виключаючи латекс, К13 і ксантанову гуму, поставку яких буде забезпечувати "Політан GMBH", - сказано в листі.

Видання уточнило, що відповідний документ "вдалося знайти серед матеріалів, опублікованих в мережі хакерами, які зламали цього літа поштові скриньки представників ФФУ, тому "ФФУ продакшн" виконав рекомендацію свого німецького партнера, про які Polytan у відповідях на інформаційні запити українських журналістів промовчав".

Як свідчать кадри з журналістського розслідування "Наші гроші" у авторів програми був текст листа від Polytan, однак повну його версію журналіст Олександр Курбатов з якоїсь причини в ефір не видав, приховавши таким чином від глядачів частина документа зі згадуванням SDT FZE з ОАЕ.