RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Харківській облраді створена найбільша в Україні депутатська група: її очолила Світлична

В обласній раді Харківської області створено депутатську групу "Єдність і розвиток", головою якої обрали керівника Харківської ОДА Юлію Світличну.

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

До депутатської групи увійшло 90 депутатів з усіх 6 фракцій.

У своєму виступі Світлична зазначила, що об'єднання носить неполітичний характер і створено для консолідації зусиль різних політсил з метою розвитку регіону.

"У складні часи, як ніколи, необхідна консолідація. Сьогодні в обласній раді створена найбільша в Україні депутатська група. Метою нашої групи є розвиток регіону і країни, захист інтересів кожного жителя області", - заявила Світлична.

Вона також зазначила, що політикам зараз потрібно йти до людей не з партійними прапорами, "а з конкретними справами, слухати, чути і допомагати".

Свою роботу депутатська група почала з консолідованого прийняття бюджету Харківської області на 2019 рік.

"Ухвалення бюджету дозволить в нормальному плановому режимі забезпечити життя області на наступний рік", - зазначила Світлична.

Вона також додала, що в проекті бюджету закладено збільшення фінансування сфери культури.

"Це дозволить на 30% збільшити зарплату всім колективам, які сьогодні підкоряються обласній раді і мають статус академічних. Це велика кількість людей, і справедливість повинна бути відновлена", - сказала керівник області.

Крім цього депутатською більшістю було прийнято ряд ключових програм на наступний рік, заслухано звіти по роботі в 2018 році і прийняті кадрові рішення.

Група стала першою за історію роботи Харківської обласної ради і найбільшої в країні. До складу Харківської обласної ради входять 120 депутатів, що представляють 6 фракцій: БПП "Солідарність", "Відродження", "Батьківщина", "Опозиційний блок", "Об'єднання "Самопоміч", "Наш край".

Відповідно, нова група об'єднує 3/4 депутатів облради. Заступниками голови депутатської групи стали представники всіх фракцій.