RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Київський чиновник вкрав мільйони гривень, виділених для переселенців: названо прізвище

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи за підозрою чиновника Київської обласної державної адміністрації в зловживанні владою.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ на своєму офіційному сайті.

Так, антикорупційні органи проводили розслідування про витрату коштів в сумі 1,85 мільйона євро, які були виділені представництвом Європейського Союзу в Україні для тимчасового розміщення та розселення внутрішньо переміщених осіб. За ці гроші Служба у справах дітей та сім'ї повинна була облаштувати соціальне житло для сімей-переселенців з дітьми в Київській області.

Як з'ясувалося під час слідства, начальник служби підписав ряд договорів на капітальний ремонт будівлі, яке знаходиться в приватній власності. Тому в грудні 2017 роки йому повідомили про підозру у зловживанні владою.

"НАБУ стверджує, що під час досудового розслідування, відшкодувала шкоду на загальну суму понад 7 мільйонів гривень, повернувши майно державі. Правоохоронці не називають ім'я підозрюваного", - пише видання "Українська правда".

Також там зазначили, що в 2016 році, коли було розпочато виробництво, посаду начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації займав Сергій Андріяш. Він був звільнений за власним бажанням у квітні 2017 року.

"Згідно з матеріалами судового реєстру, підозрюваний виділив кошти на ремонт нерухомості, що належить приватній сільськогосподарської фірмі "Агросвіт". Надалі послуги оздоровлення та відпочинку в відремонтованій будівлі надавали приватні компанії: "Гермес-Еко" та "Зоряний". За даними слідства, директором і засновником "Зоряного" є колишній підлеглий підозрюваного, крім того, там працювали син і зять чиновника", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", генеральна прокуратура оголосила про підозру начальнику головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області та його першому заступнику.