RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Порошенка дали пояснення звільненню ключового фігуранта скандалу в Міноборони

За журналістським розслідуванням по "оборонці" стоїть імідж оновленої української армії і саме тому президент Петро Порошенко вимагає його термінового розслідування.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив Голова фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов.

Він також наголосив, що розслідувати починати треба вже сьогодні. “Де НАБУ, де Ситник?! Порошенко діяв як сильний політичний лідер, тому що було звільнено Гладковського і відразу пішло звернення до НАБУ”, – сказав голова фракції

На переконання Герасимова, звільнення Гладковського не можна визнавати, ані як визнання провини, ані визнанням того, що журналістське розслідування є “фейком”. Водночас, він наголосив, що розслідування має проводити НАБУ, бо йому довіряють люди і воно нікому непідконтрольне.

"Тому НАБУ має провести термінове розслідування, бо суспільство має знати правду", – додав Голова фракції.

Він також звернув увагу на те, що жоден представник із попередньої влади не звільняв з посад підозрюваних осіб.

"Вони завжди захищали своїх до останнього. Тимошенко навіть зараз захищає Мангера, як колись захищала Лозинського”, – зазначив парламентар.

Герасимов наголосив, що чітка позиція президента полягає у тому, що армія є найвищою цінністю держави.

"Тому, хто крав на армії – буде сидіти в тюрмі. Жодні посади і жодні чини його не врятують!", – підкреслив політик.

Він також наголосив, що під час виборчої кампанії б’ють саме по відновленій армії: "Яка є нарешті в країні. І я ненавиджу гадів, які займаються політиканством на державі і політиканством на наших успіхах. І найбільше займаються критикою і політиканством ті, хто цю армію розкрадав і розвалював. І нападають на того, хто цю армію відновив".

Також нардеп звернув увагу на те, що Порошенко витратив 500 мільйонів грн. власних заощаджень на відновлення української армії.

"Наприклад, на відновлення мережі ПВО навколо Києва, яку ці “чесні” персонажі розвалили і розікрали. Тимчасова слідча Комісія Верховної Ради довела причетність “чесного товариша” Гриценка до розкрадання армії в урядах Тимошенко, Януковича і ще п’ять років, коли він був керівником парламентського Комітету з питань Нацбезпеки та оборони", – сказав Герасимов.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі піднялася хвиля обурення і сарказму з приводу знятої фігурантом скандалу в Міноборони Ігорем Гладковським пародії на програму "Наші гроші".