RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Україна запропонувала Путіну жест доброї волі під вибори президента

30 березня, перед виборами президента, Україна запропонувала Росії провести обмін полоненими.

Про це повідомляє представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Тема моста в Станиці Луганській, негайного відкриття "Золотого" і звільнення заручників - ми з Є. Марчуком (колишній Перший віце-прем'єр міністр України - ред.) Пропонуємо провести звільнення 30 березня - стануть темами обговорень в Мінську. І, звичайно, важлива позиція ОБСЄ. Досить глибоких занепокоєнь - варто вимагати від Москви виконання Мінських угод", - написала вона.

Також Геращенко уточнила, що 25 березня за участю представника України в ТКГ Євгена Марчука, відбулася відеоконференція з командувачем об'єднаних сил Сергієм Наєвим, який знаходиться в Станиці Луганській. Він повідомив про повну готовність української сторони розпочати реконструкцію мосту, який окупанти розбили в 2014 році, і повноцінну роботу в КПВВ "Золотий". Однак РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші.

За даними видання "Інтерфакс-Україна", провести обмін Україна запропонувала РФ за формулою 25 на 25.

"Ми пропонуємо, щоб вони негайно забрали 25 росіян в обмін на 25 українсько-політв'язнів Кремля. І залишається незмінною наша позиція: забрати 19 наших з окупованих територій, ми готові помилувати 72 сепаратистів", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі мережі обговорювали повідомлення про погані умови утримання в Луганську громадян, які були передані бойовикам ЛНР в процесі масштабного обміну полоненими на Донбасі.