RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про причетність відомого нардепа до розкрадань на сотні мільйонів: фото і відео

Журналісти програми "Схеми" провели розслідування, в якому говориться, що близький друг президента Петра Порошенка, народний депутат Ігор Кононенко має відношення до масштабних афер в енергетиці.

У розслідуванні йдеться, що за час президентства Порошенко інтерес Ігоря Кононенко в енергетиці не матеріалізувався в публічне придбання активів.

"Однак непублічно учасники ринку називають Кононенко куратором президента за паливно-енергетичним комплексом країни", - йдеться в програмі.

Також журналісти надали телефонні переговори фігурантів розслідування, які стосуються отримання незаконних прибутків від енергокомпаній.

Зокрема, журналісти оприлюднили аудіозаписи телефонних розмов екс-голови правління ПАТ ХК Енергомережі Дмитра Крючкова з Кононенко, бізнесменами братами Григорієм та Ігор Суркісами, а також народним депутатом Ігорем Котвицьким та іншими посадовими особами. По одній з них можна зрозуміти, що Порошенко був в курсі корупційних схем.

Сам Кононенко заявив, що журналісти програми "Схеми" маніпулюють думкою телеглядачів і використовують "брудні політичні технології" для інтересів одного з кандидатів у президенти України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України викрила механізм підкупу виборців та впливу РФ на результати майбутнього голосування на виборах президента України.