RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" розповіли про головні перетворення в Україні за п'ять років

За попередні п'ять років Україна відчула позитивні і небувалі перетворення - значна частина цих досягнень була ініційована та реалізована урядами Арсенія Яценюка і Володимира Гройсмана і фракція "Народний фронт" у Верховній Раді активно підтримувала всі реформи.

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час виступу з парламентської трибуни.

"Безвіз, енергетична незалежність, захист української мови, протидія російській пропаганді, санкції проти Росії, макроекономічна та фінансова стабільність, пріоритетне фінансування української армії, реформа освіти і МВС. Це ті результати, якими завжди буде пишатися" Народний фронт ", - підкреслив Бурбак.

Він зазначив, що в неділю, 21 квітня Україна обрала нового президента: вибори пройшли демократично, і новий президент повинен чітко дотримуватися Конституції України.

"Сфера відповідальності президента чітко прописана в Конституції - безпека, армія, захист прав і свобод, зовнішня політика. І президент зобов'язаний дотримуватися Основного закону, де тепер чітко вказано, що Україна йде в НАТО і Європейський Союз. Така воля українського народу", - заявив керівник парламентської фракції.

"Ключове завдання новообраного Президента - повернення окупованих територій і захист України від російської збройної агресії. Підкреслюю, що "Народний фронт" не допустить сумнівних сценаріїв і небезпечних домовленостей з ворогом України. "Народний фронт" буде стояти на сторожі від будь-яких спроб реваншу і капітуляції. Ми за будь-яких обставин захистимо всі досягнення України, які далися українському народові ціною поту і крові", - заявив Максим Бурбак.

Народний депутат підкреслив, що президент, уряд і парламент повинні працювати спільно.

"Очікуємо почути від нового президента про заплановані кроки в перші 100 днів, в перший рік і на весь термін. Тепер Україна як ніколи потребує чесності і реалізму", - підкреслив Максим Бурбак.

Керівник фракції НФ також зазначив, що в результаті парламентських виборів, які відбудуться восени, буде визначений подальший шлях України.

"Від цих виборів буде залежати, яким буде нова парламентська більшість, яким буде новий уряд, і продовжимо ми шлях в НАТО і ЄС, чи будемо ми і далі зміцнювати свою державу", - резюмував керівник фракції "Народний фронт".