RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Нацкорпус" продовжить боротьбу з корупцією на всіх рівнях влади - Білецький

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький повідомив, що його політична сила в майбутньому буде продовжувати боротьбу з корупцією на всіх рівнях державної влади.

Про це повідомляє прес-служба "Національного корпусу".

Лідер політсили прокоментував підсумки президентських виборів, перемогу на яких здобув Володимир Зеленський. За його словами, обрання нового глави держави - "це всього лише перша сходинка в перезавантаженні діючої політичної системи, тому попереду українців чекає ще багато викликів".

Андрій Білецький підкреслив, що він і його прихильники планують брати активну участь в оновленні політичних еліт і очищенні державної влади від корупційних елементів.

Політична партія "Національний Корпус", лідером якої є народний депутат і колишній командир добровольчого полку "Азов" Андрій Білецький, була створена в 2016 році. Тоді був створений ряд партійних осередків в різних регіонах України, а також заснована громадська організація "Національні Дружини", метою діяльності якої є підтримка правопорядку на вулицях українських міст.

В період президентської кампанії 2019 року активісти "Національних Дружин" і представники "Національного Корпусу" стали рушійною силою протестного руху "Свинарчуків Порошенка - за ґрати", учасники якого вимагали заарештувати чиновників з близького оточення президента Петра Порошенка (зокрема, першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського), причетних до розкрадання коштів "Укроборонпрому".

Організовані "Національним Корпусом" протести часто закінчувалися силовим розгоном і побиттям активістів. У політичній силі вважають, що саме такі дії могли вкрай негативно вплинути на передвиборні рейтинги Петра Порошенка, що, серед іншого, і стало однією з основних причин його поразки на президентських виборах.