RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В "Народному фронті" виступили проти інавгурації Зеленського 19 травня і запропонували нову дату

Інавгурація новообраного президента Володимира Зеленського має відбутися у визначений законом термін - тридцять днів з дня офіційного оголошення результатів виборів ЦВК, тобто до 3 червня.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак з трибуни парламенту, передає прес-служба політсили.

"Інавгурація нового президента відбудеться у визначений законом тридцятиденний термін з дня офіційного оголошення результатів виборів. Урочисте засідання парламенту для прийняття присяги президентом Зеленським обов'язково відбудеться до 3 червня", - сказав він.

Також Максим Бурбак розповів про позицію фракції щодо проектів про інавгурацію президента 19 травня, в День пам'яті жертв репресій.

"З приводу інавгурації на 19 травня, наша позиція наступна. Закон визначає проведення урочистого засідання. Урочисте засідання не може відбуватися в день національного трауру. У цей день інавгурація новообраного президента неприпустима!", - підкреслив керівник фракції.

На його думку, в той день, коли Україна відзначатиме пам'ять жертв політичних репресій, проведення будь-яких святкових заходів аморально.

"Це траурний день, коли ми згадуємо мільйони людей, невинно закатованих більшовицьким московським режимом. Неприпустимі і інші святкові заходи в містах України", - підкреслив глава фракції "Народний фронт".

Він звернувся до мера Києва Віталія Кличка з пропозицією заборонити проводити святкові заходи в центрі столиці 19 травня.

"Звертаюся також до мера Києва Віталія Кличка. Неприпустимо проводити святковий концерт на Михайлівській площі в день трауру. Це порушення моралі і закону", - зазначив Максим Бурбак.