RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Зеленському дали урок ефективної дипломатії у Верховній Раді - експерт

Фракція "Народний фронт", вийшовши з коаліції, фактично врятувала парламент від розпуску, яким загрожував новообраний президент Володимир Зеленський.

Про це написав журналіст і блогер Сергій Тихий на своїй сторінці в Facebook.

"Народний фронт вийшов з коаліції ... Раніше було не можна, щоб забезпечити 30-й день терміну формування коаліції вже після 14 червня. Ця дата, а не 27 травня дає 100% гарантії від розпуску. Адже саме до 14.06.2019, за твердженням судді Вовка , президент має право розпустити "безкоаліційну" Раду ... Власне, єдиний день і залишався - п'ятниця ... Похвалимо голову фракції НФ Максима Бурбака. Його без перебільшення елегантна заява про вихід з коаліції - зразок ефективної дипломатії ... Коаліція зробила багато, але політична конфігурація у країні змінилися і парламенту треба їй відповідати, тому спробуємо сформувати нову коаліцію", - зазначив він.

Журналіст також розповів і про варіанти подальшої стратегії Зеленського з питання співпраці з Верховною Радою. На його думку, тепер у нового глави держави не залишиться іншого шляху, крім переговорів.

"Україна не Венесуела, все ж, парламент і президент, які вдають, що опонента не існує, - це у нас не пройде. Значить - другий варіант - то домовлятися. Працювати треба починати, проводити свої кандидатури на ключові пости в дипломатичному і сектора безпеки, впливати на зміни у виборчому (і не тільки в ньому) законодавстві, готуватися до жовтневих виборів", - уточнив Тихий.