RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Народний фронт" закликав президента Зеленського скликати РНБО з питань Донбасу та Криму

"Народний фронт" закликав президента України Володимира Зеленського невідкладно скликати Раду національної безпеки і оборони, на якій має бути обговорення питання відновлення територіальної цілісності України і на яких умовах це відбуватиметься.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Ми звертаємося до президента України Володимира Зеленського невідкладно скликати Раду національної безпеки і оборони, де обговорити відновлення територіальної цілісності України і умови відновлення територіальної цілісності України. Публічна позиція фракції "Народний фронт" – це може бути лише на українських умовах", - наголосив Бурбак.

Також він закликав голову держави внести до Ради на розгляд кандидатури голів оборонних та дипломатичних відомств, згідно зі своїми обов'язками.

"Звертаємось до президента Зеленського, щоб він невідкладно вніс кандидатури голови СБУ, міністра оборони та міністра закордонних справ, адже вони є членами РНБО, і це відповідальність, згідно Конституції, проводити такі перемовини", - зауважив керівник фракції "Народний фронт".

Керівник фракції також нагадав, що редагувати Нормандський формат перемовин по Донбасу може лише керівник держави або інших держав, які входять до його складу, а не представники тристоронньої групи, як це було запропоновано в Мінську.

"Не представники тристоронньої контактної групи будуть редагувати Нормандський формат. Це можуть зробити лише президенти України, Франції, канцлер Німеччини та президент РФ", - зазначив Максим Бурбак.

"Треба невідкладно скликати Раду національної безпеки і оборони, де головним питанням має бути відновлення територіальної цілісності України, повернення Криму і Донбасу до України і на яких умовах буде це повернення", - резюмував Бурбак.

Керівник фракції також додав, що "Народний фронт" вважає за необхідне запросити на засідання РНБО голів парламентських фракцій. Адже Верховна Рада потім затверджуватиме прийняте рішення щодо національної безпеки та непорушності територіальної цілісності.

"І я раджу ще запросити голів фракцій Верховної Ради на засідання РНБО, щоб ми разом це рішення приймали. Щоб ми допомогли Президенту у відстоюванні інтересів України. Інакше не може бути. Лише Верховна Рада буде приймати рішення щодо відновлення територіальної цілісності і лише на умовах української держави", - резюмував він.