RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Справа "Стіни": ДПСУ поставила під сумнів результати експертиз та доказову базу САП

У Державній прикордонній службі України вважають недостатньою доказову базу прокурорів САП у справі щодо можливої розтрати державних коштів, виділених на реалізацію проекту інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону.

Про це йдеться в прес-релізі ДПСУ.

Під сумнів ставляться також результати експертиз, які, на думку представників ДПСУ, були проведені з порушеннями.

"Як випливає із повідомлень про підозру, твердження органу досудового розслідування не підтверджується жодними належними доказами.Крім цього, висновки, згідно повідомлень про підозру вручених підозрюваним у даному кримінальному провадженні, також спростовуються низкою доказів, наявних у сторони захисту… Так, наприклад, головними доказами у даному кримінальному провадженні, які нібито обґрунтовують збитки згідно ч.5 ст. 191 ККУ, є експертизи. Однак усі вони були проведені із значними порушеннями", - повідомили у службі.

У ДПСУ завірили, що в разі, якщо вина військовослужбовців служби буде доказана в суді, вони будуть нести відповідальність, але поки доказова база САП не виглядає вичерпною для передачі справи до суду.

"Щодо нецільового використання бюджетних коштів, то дане кримінальне правопорушення згідно повідомлень про підозру, знову ж таки, обґрунтовується висновками судово-економічних експертиз також повторними, проведеними за ухвалою слідчого судді. Необхідно зазначити, що висновки вищевказаної експертизи спростовуються рішеннями адміністративних судів першої та апеляційної інстанції, а також низкою інших експертиз, проведених різними експертними установами. Передача справи до суду свідчить про завершення досудового розслідування, в подальшому докази сторін уже слухатиме суд. У разі, якщо вина військовослужбовців ДПСУ буде встановлена, вони нестимуть відповідальність у відповідності до чинного законодавства", - кажуть в ДПСУ.