RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Тимошенко закликала президента забезпечити підтримку селян перед відкриттям ринку землі

Юлія Тимошенко розповіла, що планує пояснити президенту Володимиру Зеленському під час наступних зустрічей, які небезпеки несе поспішне відкриття ринку землі.

Про це лідер "Батьківщини" заявила в ефірі каналу NewsОne, коментуючи заяви лідера президентської партії про намір зняти мораторій на продаж землі.

"Величезні монополії в руках одного клану і при відкритті ринку землі вони просто присвоять її. Якщо зараз розпродати землю, ми залишимося без рушійних складових економіки", - сказала вона.

Тимошенко висловила надію, що президент розбереться в ситуації і не допустить продажу сільськогосподарської землі, поки в Україні не зміцниться дрібне і середнє фермерство.

"Нам потрібно повністю змінити політику в агрокомплексі. Демонополізувати великі пласти землі, які привласнили декілька родин. Нам потрібно відкрити нормальне кредитування для наших аграріїв і не під заставу землі. Нам потрібно фермерам віддати землю, кредитувати за відсотками, як у світі, 2-3% річних, а не 20%. Також треба запустити переробку агропродукції, що принесе сотні мільярдів євро від експорту готової продукції, а не сировини. Треба зробити все, щоб українська земля приносила прибуток і екологічні продукти", - зазначила лідер "Батьківщіни".