RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

"Народний фронт" вимагає провести засідання РНБО з питання інформаційної безпеки

Фракція "Народний фронт" вимагає від президента Зеленського скликати засідання Ради національної безпеки та оброни для розгляду питання інформаційної безпеки.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак, передає прес-служба політсили.

"Фракція "Народний фронт" звертається до президента Володимира Зеленського із закликом невідкладного скликання засідання РНБО для розгляду питання загроз інформаційній безпеці. З максимальним інформуванням суспільства про ухвалені рішення", - сказав Бурбак.

"Першою ознакою підготовки планів окупації є поява на українських територіях пропагандистської мережі. Спочатку Кремль створює підконтрольні медіа, приводить туди агентів пропаганди, а слідом за ними приходить озброєний російський бойовик і кадровий окупант. Так руйнується державна цілісність, суверенітет і незалежність", - підкреслив він.

Він наголосив, що купівля кумом президента країни-агресора Путіна Віктором Медведчуком ще одного українського телеканалу потребує негайної реакції парламенту.

"Пропутінські сили встановили контроль над ще одним телеканалом, продовжуючи захоплювати інформаційний простір країни. Телеканал ЗІК відтепер належить оточенню "кума Путіна" Медведчуку, стає інструментом впливу у руках нових власників, які ганебно їздять у кремлівські приймальні попри війну, попри 13 тисяч загиблих українців від рук російських бойовиків", - наголосив він.

Глава фракції зазначив, що ЗІК є третім телеканалом російської "п’ятої колони", і наголосив, що державницькі сили повинні протистояти інформаційній окупації.

"Це реальна небезпека. Низка журналістів, не бажаючи працювати на каналі Медведчука, подали заяви на звільнення. Фракція "Народний фронт" висловлює повагу до цього вчинку. Те, що ви зробили – гідно і важливо. Українська професійна журналістика здійснює опір інформаційній окупації. Черга бути настільки ж відповідальними українській владі", - підкреслив він.

"Попереджаємо, що інформаційна корозія здатна роз’їсти найміцніші позиції будь-якого політика. Навіть якщо його підтримка у суспільстві безпрецедентно висока. І нам би зовсім не хотілося, щоб порядок денний українському президенту, парламенту, уряду і всьому українському народу щоранку оголошували на каналах російського впливу в Україні", - зазначив керівник фракції.

Бурбак також підкреслив, що "Народний фронт" ініціював створення ТСК щодо втручання у вибори Росії та пов’язаних з нею громадян України.

"Ми зверталися до всіх фракцій із закликом надати своїх представників для формування ТСК. Проте, я хотів би спитати голів фракцій, які не подали своїх кандидатур до ТСК: яка невидима рука зупиняла вас взяти участь у роботі ТСК? Страх перед Путіним? Зв’язки з його кумом? Той випадок, коли навіть мовчання можна розцінити як зраду. Тому "Народний фронт" вимагає чіткої реакції і плану дій для недопущення московського реваншу в Україні", - наголосив керівник фракції.