RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні назвали головну проблему влади, яка може призвести до катастрофи

В Україні влада не цінує людей, а кажучи про Донбас, більше приділяють увагу території, а не людям.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політичний експерт і блогер Михайло Чаплига.

"З нас викачали найцінніше - так хрін з тією нафтою, ми нову знайдемо, хрін з тим газом, ми другі за його запасами, хрін з тим янтарем, ліс шкода, природу. Найцінніше - люди. Тому що це те, чого не можна професійно виростити швидше, ніж за 25-30 років. Тобто треба 30 років вкладати в медицину, освіту, виховання, культуру. 30 років - це найцінніше. І що зробили? Забрали. Нафту купити можна, а людей де купиш?", - обурився експерт.

Він також розповів про цинізм української влади.

"І думаєте, це цікавить когось з дітей в кедах або мега-політиків, які кричать - землю продамо/не продамо, "залізницю" продамо/не продамо, порти продамо/не продамо. Так горять ці порти пропадом - нові побудуємо. Були б ті, хто можуть взяти олівчик і намалювати цей порт і побудувати", - зазначив Чаплига.

Також експерт виділив і ситуацію з переселенцями Донбасу.

"Ось. Ви про людей говорите. А як Кабмін взагалі поставився до тих, хто переселився? У будь-якій нормальній країні стоячи аплодують людям, які з освітою і готові працювати. А у нас? Та це ж соціальний тягар приїхав. Де б їх .. щоб вони поїхали назад. Ось як у нас поставилися. Якщо у нас так до людей ставляться, звичайно, вони втечуть звідси. І ми втрачаємо найцінніше - ми втрачаємо людей. А без людей це просто територія - сюди прийдуть ці свінгери в кедах і поотдають все. Якщо ми не інвестуємо і не захищаємо людей, громадян, найцінніше?", - підкреслив блог ер.

Він також виділив головну свою думку - все треба робити заради людей.

"Заради чого взагалі все існує? Заради живого серця, що б'ється. Якщо це не є головне, то в такому випадку ми станемо донорами територій, сердець, людей - всього", - резюмував Михайло Чаплига.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Думаєте, американці за Україну воюють? Їм плювати на нас - Михайло Чаплига".