RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Тимошенко закликала використовувати унікальність маленьких міст в Україні для їх розвитку

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що держава має стимулювати розвиток малих міст, розширюючи їхні можливості для громадян і громад.

Про це вона сказала, перебуваючи з робочим візитом у Жовкві, де відвідала Історико-архітектурний заповідник і Жовківський замок, передає прес-служба політсили.

Лідер "Батьківщини" зауважила, що якщо держава фінансуватиме розвиток малих міст з історичними пам’ятками, це дасть можливість розвивати туризм, і як наслідок – поповнювати дохідну частину бюджету. У світі достатньо прикладів, коли міста живуть і квітнуть за рахунок туризму, зауважила політик.

"Розвиток туризму може привести до того, що не держава фінансуватиме місто, а місто саме зможе давати кошти у дохідну частину бюджету. Весь світ бореться за туристів. Якщо держава оцінить скарб і вкладеться, це може віддатися доходами громаді", – сказала голова партії.

Юлія Тимошенко також зауважила, що перед цим держава повинна вкладати гроші в реконструкцію міст, зокрема історичних пам’яток, у модернізацію інфраструктури і в рекламу, щоб туристи з інших країн "знали про те, які скарби насправді є в Україні".