RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Предстоятель ПЦУ Епіфаній вручив Ляшку Благословенну Грамоту

Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній нагородив лідера Радикальної партії Олега Ляшка Благословенною грамотою з хрестом.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Андрій Лозовий, передає "Інформатор".

"Після служби в Берестечкові на Козацьких могилах перший предстоятель Української Церкви Митрополит Епіфаній нагородив нашого провідника Олега Ляшка Благословенною грамотою з хрестом. Аксіос!", – написав Лозовий.

Нардеп закликав діяти на підтримку Церкви усіх українців.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко та предстоятель Православної церкви України Епіфаній взяли участь у заходах з нагоди 368-ї річниці Берестецької битви. Політик з побратимами відвідав молебень у селі Пляшева на Рівненщині та разом із предстоятелем УПЦ митрополитом Епіфаніем помолився за полеглих.

"Щороку зі своєю командою ми приїжджаємо на цю землю, политу кров’ю українців, яка вчить нас одному – треба захищати свою країну, як козаки в болоті під Берестечком стояли до останнього. В цій битві наше військо зрадив кримський хан так само, як Європа минулого тижня повернула Росію до ПАРЄ. Це має стати для нас доказом одного – українці повинні сподіватися тільки на свої сили, на свою армію, на свою економіку. І ніхто замість нас не захистить країну, не поверне мир і наші території", – наголосив Ляшко.

14 травня цього року Ляшко у Верховній Раді закликав парламент і суспільство не допустити розколу Православної Церкви України.

"Амбіції, інтриги, непорозуміння, внутрішні чвари породжують загрози розколу, втрати Томосу і міжнародної дискредитації багаторічної мрії українців про свою Церкву", – казав політик.

Олег Ляшко закликав вірян підтримати митрополита Епіфанія і надавати допомогу помісній українській церкві.

"Збереження, утвердження і світове визнання нашої Церкви – важливе завдання для нас усіх. І якщо ми виконаємо його достойно – нам скажуть "дякую" діти, онуки і прийдешні покоління українців", – підкреслив лідер РПЛ.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословив Олега Ляшка з дружиною перед з’їздом Радикальної партії 10 червня.

Також Епіфаній брав участь в богослужінні з нагоди освячення Катеринівської церкви в Рівному. Це перший новозбудований храм, який освятив предстоятель ПЦУ. На богослужінні був присутній і лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Після служби він зазначив, що Церква має бути єдиною і завдання українців – її зберегти.