RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Хто стане новим бізнес-омбудсменом в Україні: названо несподіване ім'я

Колишній мер Варшави, діючий депутат польського Сейму Марчін Свєнціцький обійме посаду бізнес-омбудсмена України замість Альгірдаса Шемети.

Про це повідомив діючий бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає УНІАН.

"Вчора на засіданні ради була затверджена кандидатура майбутнього бізнес-омбудсмена України пана Марчіна Свєнціцького, нинішнього члена польського парламенту, колишнього мера Варшави, а також колишнього міністра міжнародних економічних відносин в першому уряді Тадеуша Мазовецького", - сказав Шемета.

За його словами, Свєнціцький приступить до роботи вже цієї осені, в той час як сам Шемета вже закінчить свою діяльність в Україні.

Шемета - литовський і європейський політик, колишній міністр фінансів Литви, займав посаду єврокомісара з питань бюджету та фінансового планування в 2009-2010 роках, а в 2010-2014 роках - з оподаткування, митного союзу, аудиту та боротьби з шахрайством. Шемета займає цю посаду з грудня 2014 року, до цього він обіймав посаду єврокомісара з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством.

Як відомо, Рада бізнес-омбудсмена України була утворена відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки українського антикорупційної ініціативи, укладеного між Кабінетом міністрів, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку, Американською торговою палатою в Україні, Європейською бізнес асоціацією, Федерацією роботодавців, Торгово-промисловою палатою та Українським союзом промисловців і підприємців.

Бізнес-омбудсмен розглядає скарги щодо проявів корупції та будь-яких інших порушень законних інтересів підприємців органами державної і комунальної влади, підприємствами під їх управлінням і окремими чиновниками. Рада бізнес-омбудсмена представляє і захищає інтереси бізнесу в державних органах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ситуація з криміналом в Білій Церкві Київської області суттєво загострилася через те, що місцева поліція перестала виконувати свої обов'язки.