RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

НАБУ зобов'язали відкрити справу проти Луценка: в чому його звинувачують

Солом'янський райсуд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо можливих зловживань владою або службовим становищем генеральним прокурором України Юрієм Луценком.

Про це йдеться в ухвалі суду від 5 серпня.

У суді нагадали, що спочатку заяву про зловживання Луценком службовим становищем або владою було подано голові Верховної Ради Андрію Парубію. Це сталося ще в жовтні 2018 року. Пізніше, в лютому 2019 року заява профільного комітету ВР надійшла в НАБУ.

"Однак відомості про скоєння кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було", - йдеться в матеріалах справи.

Звернувшись до суду, заявник вимагав, щоб НАБУ виконало вимогу ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України та внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань зазначені ним відомості.

Суд, вивчивши матеріали справи, частково задовольнив скаргу позивача на бездіяльність НАБУ, ухваливши, що відомості про кримінальні правопорушення повинні бути внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Зобов'язати посадову особу НАБУ ... внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальні правопорушення, зазначених у представленому заявником зверненні № 40 від 13 жовтня 2018 роки (заяві про кримінальні правопорушення), яке надійшло в НАБУ", - йдеться в ухвалі.