RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Українського топ-чиновника смішно оштрафували за елітний відпочинок

Сарненський суд Рівненської області визнав директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника винним в адміністративному порушенні під час його елітного відпочинку в Рівненській області.

Про це повідомляє видання OBOZREVATEL.

Ситник кілька років поспіль за рахунок одного з бізнесменів відпочивав на елітному курорті. За це главі НАБУ присудили штраф у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів - 3400 гривень.

У рішенні йдеться, що суд не вважає за можливе заборонити Ситнику займати державні посади на один рік, як цього вимагав прокурор. Адміністративне правопорушення не є підставою для звільнення директора НАБУ.

За даними видання "Українська правда", в той же час зазначена постанова підлягає оскарженню в апеляційному суді.

"Так, дійсно було рішення, було проголошено. Рішення вступило в законну силу, я пишу апеляцію. 10 днів дається термін на подачу апеляції", - повідомив адвокат директора НАБУ Владислав Кічі.

При цьому Ситник заявив, що не вважає себе винним, і що 25 тисяч гривень за відпочинок заплатив сам. Як пише УНІАН, глава НАБУ зазначив, що просив певну особу оплатити проживання на території угідь, але повернув йому гроші.

"Чеки я, на жаль, не зберіг. На сьогоднішній день, якщо цитувати протокол, то моя вина полягає в тому, що він (особа, яка, за версією слідства, заплатила за відпочинок Ситника - ред.) заплатив за мене 25 тис. грн - 10 тис. по одному протоколу і 15 - по другому. Насправді, я дійсно просив зняти мені житло, і в подальшому з ним розрахувався. Матеріальних претензій до мене не надходило. Чому були такі свідчення? Не знаю. Не знаю, що з ним там робили в прокуратурі", - заявив Ситник.

Він також акцентував увагу на тому, що заявив відвід головуючому судді райсуду.

"Ми зробили заяву про відвід і направили до Вищої ради правосуддя заяву про наявність конфлікту інтересів", - резюмував Ситник.

Відзначають, що відпочинок сім'ї директора НАБУ оплатив радник члена правління фінансово-консалтингової компанії "Авангард" Микола Надейко. В рамках допиту на питання про те, за що така щедрість або, може, він повинен Ситнику, той відповів: "нічого йому не повинен і не зобов'язаний перед ним. Він належить до таких товаришів, яким відмовити в силу своїх життєвих принципів я не можу".

Відпочивала сім'я високопоставленого борця з корупцією в мисливському угідді "Поліське-Сарни" Рівненської області. Угіддям володіє Юркевич Олександр Романович, колишній помічник народного депутата України 4 і 6 скликань Шершуна Миколи Харитоновича (Блок Литвина), колишнього глави Держкомітету лісогосподарства України.

Як розповів Надейка, за період з 2017 року по 2019 рік Ситник побував в угіддя 5 разів. За кожен вікенд було заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень.

Оплату повністю на себе брав Надейка, який видавав гроші не тільки на проживання в готелі, а й на їжу, а також дорогі розваги. Посередником ж між Ситником і Надейка виступав дядько останнього, Микола Клевак. Він виконував будь-які прохання Ситника, замовляючи продукти і плануючи йому розваги, домовлявся з персоналом готелю про додаткового обслуговування такого важливого гостя.

До слова, під час відпочинку в маєтку Ситник пив елітний алкоголь: коньяк Hennessy, віскі Chivas Regal, горілку Grey Goose.

01.jpg
1 / 1
06.jpg
1 / 1
07.jpg
1 / 1
10.jpg
1 / 1
04.jpg
1 / 1
02.jpg
1 / 1
08.jpg
1 / 1
09.jpg
1 / 1
11.jpg
1 / 1
03.jpg
1 / 1
05.jpg
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", в мережі розкрили деталі візиту глави Офісу президента України Андрія Богдана до французького Сен-Тропе.