RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Глава ГПУ призначив нового військового прокурора: фото і біографія

У середу 11 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віктора Чумака Головним військовим прокурором і за сумісництвом заступником глави ГПУ.

Про це повідомляється на сайті Генеральної прокуратури.

Указ був підписаний генпрокурором виходячи з положень статті 9 Закону України "Про прокуратуру".

Віктор Чумак народився в 1958 році, в 1995 році закінчив університет ім. Т. Шевченка за спеціальністю "Правознавство".

Працював в Національній академії Державної прикордонної служби. У 2000 році - став головою управління правового забезпечення комітету у справах охорони державного кордону. Потім кілька років працював директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Також він був народним депутатом України 7-го і 8-го скликань.

З 2012 року обіймав посаду голови Комітету Ради з питань протидії корупції, а з 2014 року - заступник голови Комітету з питань запобігання корупції

Слід зазначити, що раніше був опублікований документ про призначення Віктора Чумака, за інформацією головного експерта Антикорупційної групи реанімаційного пакету реформ Олександра Леменова, він був уже затверджений президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що в Офісі президента України підготовлені укази про нові призначення в СБУ і прокуратурі.