RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Рада підтримала план оборони, запропонований Зеленським: які зміни нас чекають

У четвер, 12 вересня Верховна Рада України підтримали в першому читанні законопроект про внесення змін до закону "Про оборону України".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Документ презентував представник президента у Раді Руслан Стефанчук. Він зазначив, що проект передбачає законодавче врегулювання видання Плану оборони України і надання права президентові затверджувати його структуру.

"Видання зазначених документів скоординує діяльність складових сил оборони і надасть можливість підготувати органи державної влади, органи місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан і відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони", – йдеться в записці до проекту.

Член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславский зазначив, що у комітеті ухвалили рішення рекомендувати парламенту підтримати президентський законопроект.

Законопроект підтримали фракції "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", група "За майбутнє" та позафракційні нардепи. "Голос" голосував проти, а "Опозиційна платформа - За життя" проігнорувала голосування.

Як повідомляв "Апостроф", раніше секретар РНБО Олександр Данилюк анонсував реформу в Укроборонпромі та передачу його Міністерству оборони