RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Слуга народу" відповіла на хвилю гніву через слова про НАТО: в мережі знову ажіотаж

Голова підкомітету з питань державної безпеки, оборони і розвідки Верховної Ради Ірина Верещук пояснила свої слова в інтерв'ю щодо інтеграції України в НАТО, її новий коментар також викликав неоднозначну реакцію в соцмережах.

Пояснення вона виклала у своєму блозі на "Цензор.НЕТ".

Так, вона закликала українців "бути реалістами" щодо вступу України в Північноатлантичний альянс.

"Ми повинні бути реалістами по відношенню до НАТО. І що швидше в НАТО візьмуть Грузію, ніж нас. Ми можемо і повинні забезпечувати співпрацю НАТО в тому, що стосується нашої безпеки. А політична частина, на жаль, від нас не залежить", - заявила нардеп.

Також член парламентського комітету пояснила свої слова щодо співпраці НАТО і Росії, а також зазначила, що для миттєвого вступу України в альянс без впливу на це рішення РФ, необхідно щоб змінилася "парадигма" НАТО.

"Все інтерпретували по-іншому. Головний посил, за який мене критикують - це те, що я сказала: на жаль, НАТО буде озиратися на Росію. Тому що вони це зробили в 2008 році. Зараз вони працюють з Росією і по Ірану, і по Венесуелі, Сирії, інших точках. Заперечувати, що Росія, на жаль, впливає на рішення НАТО - годі й говорити. Щоб вони не дивилися на Росію, приймаючи рішення по Україні, повинна змінитися сама парадигма НАТО", - зазначила Верещук.

Також вона уточнила, що президентська політична сила повністю підтримує курс на євроатлантичну інтеграцію України та назвала позитивні моменти від співпраці з альянсом.

"Якщо є можливість, щоб НАТО прийшло до нас своїми стандартами, економічними програмами - то до цього треба прагнути", - додала вона.

При цьому в коментарях під новиною користувачі розкритикували її пояснення, зауваживши і слабку узгодженість слів політиків із заявленою позицією президентської партії, і відсутність досвіду і слабку теоретичну підготовку. Слід зазначити, що були і позитивні коментарі - нардепа хвалили за сміливість і щирість.

Як повідомляв "Апостроф", раніше начальник штабу ЗСУ пояснив, що для того, щоб українській армії досягти рівня НАТО, слід перебудувати систему керівництва Збройними силами, а також адаптувати програмне забезпечення війська.