RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Журналіст розповіла про нараду Зеленського з силовиками по розслідуваннях, які "повинні сподобатися" людям

В Офісі президента обговорювався порядок і пріоритетність резонансних справ, з конкретними прізвищами, щоб було "швидко" і "сподобалося людям".

Про це в Facebook написала відомий журналіст Соня Кошкіна.

"Цитата: Коли я прийшов, подумав, що ми будемо садити всіх корупціонерів. Коли перші наручники наділи, всі сказали "ай, яй, яй", президент не має права впливати на правоохоронні органи. Я: "ок", але я можу збирати наради і говорити з правоохоронцями - які їх дії? Ага, так можна. Якщо ходить бандит по вулиці, мені дзвонять і кажуть: "ця людина вбиває, бреше, був депутатом" ... я можу їх запитати: де посадки таких людей? Ви можете, але дуже акуратно. Тобто, я повинен ще слова підбирати! Не дай Боже, буде вплив ... Вийдіть на вулицю і у ста людей запитаєте: "Пашинський - бандит? Сто зі ста даю, люди скажуть "так". Розповідаю. Раніше я дізналася, що в Офісі Президента дійсно проводилося велика нарада з силовиками, на предмет того "а де посадки?". Причому не просто посадки, але "щоб швидко і сподобалося людям", - повідомила журналіст.

"Не/законність - не важлива (не жартую). Саме в такій тональності було обговорено. Ключове "швидко" і "сподобалося людям". У рамках розмови визначили чотири пріоритетних справи. Перше - Порошенко (тут все зрозуміло). Друге - Пашинський. Третє - Жеваго (його в розшук оголосили). Четверте я поки не знаю. Я не повірила спершу. Подумала, що джерело не так передає сенс - недоговорює, спотворює. Тому що не може в ОП обговорюватися порядок і пріоритетність справ, щоб "швидко" і "сподобалося людям". Саме, що "вийдіть на вулицю і запитайте", - зазначила вона.

"Але виявилося, що не тільки в ОП, але ще і з вузьким колом депутатів, які ... голосували за це руками (проти висловилися вісім чоловік). Тут я (була шокована) і стала перевіряти. Все підтвердилося. Чому не написала відразу? Джерел було два. У мене стара звичка: спиратися на три, особливо якщо мова про серйозні речі. Раз сам Володимир Олександрович все підтвердив, то хто я, щоб мовчати? " - резюмувала Кошкіна.