RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На засіданні в Раді спалахнув скандал серед депутатів: ексклюзивні подробиці

У п'ятницю, 18 жовтня, відбулося засідання фракції "Слуги народу" з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком, на якому спалахнув скандал серед учасників.

Про це повідомив співрозмовник "Апострофа" в політсилі.

На засіданні було обговорено низку ключових питань, в тому числі, законопроект по газотранспортній системі і субвенції на мажоритарні округи. Конфлікт виник при рішення останнього питання - через розподілів субвенцій на округи мажоритарникам.

Зокрема, як розповів на умовах анонімності нардеп, який був присутній на засіданні, на підвищених тонах обговорювали запити по своїх округах від ряду депутатів, які виявилися непомірно високі.

"Частина депутатів з бюджетного комітету, в тому числі, наприклад, заступник голови комітету Олександр Трухін, намалювали свої "хотілки" на округи, які обурили інших, кілька сотень мільйонів у деяких було, у мажоритарників по Києву, близьких до Коломойського, наприклад", - пояснив один з нардепів "Апострофу".

Багато про такі розподіли просто не знали.

"Про таку можливість знали лише обрані депутати. І ті хто знали більшості сказали, що не можна просити більше 15 мільйонів, а у багатьох там кілька сотень мільйонів", - розповіло джерело.

В результаті винуватці такого розподілу постаралися перевести стрілки на прем'єра, прокоментував нардеп.

"Нічим в результаті засідання не закінчилося. Питання відкрите. Далі буде", - відзначило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", комітету з питань аграрної політики Верховної Ради вистачило десяти хвилин, щоб прийняти рішення щодо законопроекту № 2178-10 про продаж землі.