RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чарівний стусан: політолог пояснив ситуацію з раптовим затриманням Гладковського

Правоохоронні органи в Україні активізувалися і підняли кілька старих справ, в тому числі і щодо корупції в "Укроборонпромі" після заяви президента Володимира Зеленського про те, що для гучних розслідувань буде встановлений дедлайн до 1 листопада.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив політолог, директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник.

Так, він закликав не концентрувати увагу виключно на затримання екс-чиновника "Укроборонпрому" Олега Гладковського (Свинарчука до 2014 року), а звернути увагу на загальну активізацію правоохоронців.

"За тиждень маємо справу проти Луценка, Дубневичів, Лукаш, Пашинського і ситуацію навколо Гладковського, якому не дали виїхати. Складається враження, що чарівний стусан президента на прес-марафоні, де він сказав, що дає дедлайн для розслідувань до 1 листопада, вплинув на ці структури і вони почали піднімати все, що у них було ... Вони зрозуміли, що якщо з країни поїде Гладковський, то це буде криза, тому що якщо вони його випустять і він не повернеться, то скажуть, що це корупційна змова", - заявив політолог.

Також Бортник поділився думкою, що сам колишній чиновник не очікував, що його затримають і не планував переховуватися від правоохоронців.

"Не думаю, що Гладковський збирався втекти. Через Бориспіль - це не найкращий спосіб, у нас є багато дірок в кордоні, де можна втекти, не привертаючи уваги", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній заступник секретаря РНБО, фігурант скандалу з поставками військової техніки Олег Гладковський, якого затримали при спробі покинути країни 17 жовтня назвав своє затримання незаконним і оголосив про початок голодування на знак протесту.