RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кабмін відсік нові бренди від участі в онлайн-ринку азартних ігор - експерт

Нові іноземні бренди не зможуть вийти на ігровий ринок України через умови, прописані в проекті Кабміну "Про держрегулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор".

Про це, як пише "Капітал", заявив експерт Українського аналітичного центру Борис Кушнірук. Текст законопроекту опубліковано на сайті Верховної Ради.

"Проектом урядового закону передбачається, що для оперування сайтом необхідно мати доменне ім'я другого рівня доменної зони UA. Причому, вже на етапі подачі заяви на видачу ліцензії необхідно подати документи на відповідне доменне ім'я. Але щоб отримати доменне ім'я другого рівня зони UA необхідно зареєструвати торгову марку в Україні. Реєстрація торгової марки займає не менше року навіть за прискореною процедурою", - зазначив експерт.

Як заявив експерт, проект закону складено виключно в інтересах двох українських операторів і групи російських операторів (Парі-Матч, Фаворит, Марафонбет, 1xbet, "Ліга Ставок") з метою їх легалізації на ринку. Існуючі українські та російські бренди, такі як parimatch.ua, favorit.ua, marathonbet.ua, 1xbet.ua, "Ліга Ставок" та інші, вже мають зареєстровані торгові марки, і отримають ліцензії , а іноземні бренди, які не були присутні на ринку, не матимуть можливості отримати ліцензію.

"Існує ще один відтинаючий момент: налагодження необхідної для сайту інфраструктури займе до року. Це адаптація сайту, дослідження ринку, настройка методів платежів з локальними партнерами, пошук персоналу та налагодження операційної діяльності, виконання локальних технічних і законодавчих вимог, сертифікація, юридичні питання та ін. Це призводить до втрати часу і не дасть рівних можливостей новому бренду вийти на ринок", - заявив він.

Як раніше заявила колишня держуповноважена АМКУ Агія Загребельська, метою легалізації грального бізнесу має бути не наповнення держбюджету, а захист інтересів населення, неякісна легалізація ринку азартних ігор в Україні може завдати великої шкоди суспільству.