RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Тимошенко заявила про плани зупинити продаж стратегічної власності країни через КСУ

Приватизація української ГТС, продаж сільськогосподарської землі і стратегічних об'єктів суперечать Конституції і підривають національну безпеку країни, тому "Батьківщина" направить до Конституційного суду подання, щоб скасувати відповідні закони.

Про це Юлія Тимошенко повідомила під час політичного шоу.

За її словами, "Батьківщина" буде використовувати будь-які інструменти, щоб зберегти стратегічну власність в руках народу, адже сприймає подібні ініціативи як крадіжку національного надбання. Саме так Тимошенко назвала можливу передачу української ГТС в управління транснаціональним корпораціям.

"Це не приватизація. Це, по суті, без грошей забрали наш прибуток, нашу ГТС, наш вплив на енергетичному полі європейського континенту. Ми проти цього", - заявила політик і зазначила, що Рада прийняла в першому читанні закон, за яким 49% ГТС віддається іноземним компаніям.

Юлія Тимошенко повідомила, що "Батьківщина" підготувала ряд поправок до проекту, які дозволять змінити його зміст, і сподівається на підтримку нової редакції в Раді.

Ще однією загрозою для країни лідер партії назвала законопроект щодо продажу сільськогосподарської землі. За її словами, раніше аграрний комітет рекомендував парламенту прийняти закон, за яким 72% території України фактично "піде з молотка", при цьому її власниками зможуть стати іноземці, а в одні руки продаватимуть до 210 тисяч га землі.

"Треба виростити своїх селян, малих і середніх сільгоспвиробників. Вони не повинні торгувати сировиною, а переробляти її і пропонувати споживачеві готову продукцію. Це може дати мільйони робочих місць. У нас 28 тисяч фермерських господарств податки платять, а в Польщі - 1,5 млн", - нагадала Тимошенко.

Особливо небезпечним назвала вона підписаний президентом закон про скасування переліку об'єктів стратегічної власності, заборонених до приватизації. У ньому, зокрема, пропонується продати 124 підприємства "Укроборонпрому", "Енергоатом", нафтопровід "Дружба", Укрпошту, Укрзалізницю, весь науково-дослідний комплекс країни і т.д.

Лідер партії звернулася до президента і уряду з вимогою скасувати цей закон, або ж розглянути вже підготовлений "Батьківщиною" законопроект про затвердження нового переліку заборонених до приватизації об'єктів, що мають стратегічне значення для держави.

Партія буде звертатися до Конституційного суду з вимогою визнати закони, які позбавляють Україну національного надбання, неконституційними і такими, які повинні бути скасовані.