RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розшукується в РФ у справі про шахрайство: ЗМІ поділилися даними про цивільного чоловіка нардепа Скороход

Цивільний чоловік народного депутата від фракції "Слуга народу" Анни Скороход російський банкір Олексій Алякін, якого 14 листопада затримала Нацполіція України, розшукується правоохоронними органами Росії за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє сайт "Коментарі" з посиланням на дані ГПУ.

Як зазначалося в ЗМІ, російському банкірові Алякіну інкримінують багатомільйонні розкрадання коштів банку "Пушкіно", доведеного до банкрутства. У грудні 2015-го Тверський райсуд Москви виніс постанову про його заочний арешт.

Затримання Олексія Алякіна сталося на території України в 2018 році після оголошення його в міжнародний розшук. Колишнього власника банку спочатку утримували під вартою, але потім Новозаводський суд Чернігова пом'якшив йому міру запобіжного заходу на домашній арешт. Втім, фактичного пом'якшення не відбулося, оскільки підозрюваний має громадянство України.

Алякін отримав українське громадянство ще в 2013-му завдяки родичам, які проживали в Україні до 1991 року. Однак незабаром виявилося, що при оформленні громадянства він подав неправдиву інформацію про українське походження своєї бабусі. При цьому Алякін не здав свій російський паспорт, а тому набуття громадянства України скасували.

Як заявив глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, цивільна дружина Алякіна Анна Скороход нібито неодноразово пропонувала грошову винагороду своїм колегам. Також банкір нібито чинив тиск на членів парламентського Комітету з питань енергетики.

У свою чергу, сама Скороход переконана, що затримання Алякіна сталося через політичні уподобання нардепа.

"Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності, газотранспортної системи, а також "червона кнопка" проти відкриття ринку землі. Рішення про затримання незаконне", - заявила Скороход.

Депутат зазначила, що підставою для затримання чоловіка став запит Росії від 2017 року.

"До цього не було питань, а після "червоної кнопки" пішло затримання мого чоловіка. Я звертаюся особисто до президента (Володимира Зеленського), Державного бюро розслідувань і до інших правоохоронних органів з проханням зупинити свавілля", - сказала народний депутат.