RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна позичає гроші у МВФ і віддає за схемою ОВДП оточенню Януковича - прокурор Кулик

Україна позичає гроші у Міжнародного валютного фонду, щоб виплачувати запозичення за облігаціями внутрішньої державної позики, причому кошти йдуть фігурантам справи про "общак Януковича".

Про це повідомив прокурор Костянтин Кулик в інтерв'ю "Апострофу".

Він вказав, що ОВДП були випущені екс-главою уряду при Вікторі Януковичі Сергієм Арбузовим.

"Схема легалізації грошей через прибалтійські банки, про яку я вам розповів (спецконфіскація), сталася завдяки тому, що ми відстежили гроші, які впали на 23 компанії, які були афілійовані з Сергієм Арбузовим. Там є гроші Арбузова - 300 млн доларів. Є гроші Саші Януковича - близько 30 млн доларів. Є гроші оточення Іванющенка - 800 млн доларів. Решта грошей - групи Клюєва... Вони змовилися вивезти гроші з України, викупивши облігації внутрішньої державної позики, які Арбузов випустив. Ось, якщо коротко, що таке 1,5 млрд доларів Януковича", - уточнив Кулик.

За його словами, про цю ситуацію керівництво Генеральної прокуратури було поінформовано. Однак проблему не вдалося врегулювати досі.

"Луценко два роки намагався цю тему просунути. Я йому доповідав про ситуацію, докази показував. Два роки ми намагалися заблокувати виплату зовнішнього боргу, щоб гроші не йшли фігурантам. Безрезультатно. Зараз що відбувається? Ми беремо гроші МВФ для того, щоб виплачувати гроші фігурантам "общака Януковича", - зауважив він.