RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Немає стабільності: з'явилися тривожні дані про проблеми з Кабміном

В українському уряді, до якого в Офісі президента висловлюють претензії, відчувають проблему з кадрами і відсутністю загального керівництва.

Таку думку висловили опитані "Апострофом" експерти.

На думку експерта Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Максима Степаненка, підстав для критики Кабінету міністрів достатньо.

"Проблем багато, починаючи з нездатності організувати власну роботу, і до проблем в комунікації з фракцією (найбільшою фракцією Верховної Ради "Слуга народу", яка представляє в парламенті монобольшість - "Апостроф"), - сказав він в коментарі виданню.

За словами директора економічних програм аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Анатолія Амеліна, ключовою проблемою уряду є кадри, а ця проблема, своєю чергою, обумовлена тим, що зарплати держчиновників залишаються вкрай низькими.

"Не дивлячись на передвиборчі обіцянки партії "Слуга народу", збільшити зарплати чиновникам, нічого подібного поки що не відбулося. Я знаю десятки випадків, коли люди відмовлялися йти працювати в держсектор, тому що їм треба якось утримувати родини", - сказав експерт в коментарі "Апострофу".

Крім того, експерт звернув увагу на відсутність загальної стратегії і слабку координацію всередині уряду. "У нас кожне міністерство робить те, що вважає правильним, і при цьому немає контролера. В рамках одного відомства не можна ставити завдання, виконувати завдання і контролювати її виконання. Це - класична концентрація ризиків в одному місці, чого намагаються уникати всі організації, які ефективно працюють. І, на жаль, немає навіть розуміння цієї проблеми ", - зауважив Анатолій Амелін.

Детальніше про можливу відставку Кабміну читайте в матеріалі "Апострофа": Нездатний управляти Кабміном: у Зеленського незадоволені роботою прем'єра Гончарука