RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Це відповідальність правоохоронців: Оржель уникнув відповіді на питання про схеми в "Укргідроенерго"

Правоохоронні органи відкрили ряд проваджень щодо керівників ДП "Укргідроенерго", при цьому міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель уникає відповіді на питання з приводу діяльності підприємства.

Так, глава профільного міністерства переклав відповідальність за вирішення питань з "Укргідроенерго" на керівників правоохоронних органів, відповідаючи на питання журналістів в ході презентації пріоритетів роботи його відомства на 2019-2020 роки.

Журналісти запитали, чи є у Міненерго плани з приводу аудиту та зміни керівництва в "Укргідроенерго".

"Це питання стосується політичних рішень. Поки керівництвом приймаються абсолютно неупереджені рішення, як про оновлення всіх керівників центральної виконавчої влади, так і оновлення всіх керівників державних підприємств, і відновлення складу наглядових рад. Ті моменти щодо кримінальних справ, про які ви говорите - це питання до правоохоронних органів, якщо вони дійсно підтверджуються - це якраз зона їх відповідальності", - зазначив міністр.

Слід зазначити, що раніше в ЗМІ з'явилася інформація про розкрадання сотень мільйонів гривень керівництвом державної компанії "Укргідроенерго" Ігоря Сироти. Розслідування про це опублікувало видання From.ua.

Вказується, що Сирота має медичну освіту за фахом "стоматолог" і керує компанією з часів Віктора Януковича. У 2016 році Генпрокуратура закрила 5 кримінальних справ щодо зловживань на його підприємстві на загальну суму понад 1,2 млрд гривень.

У розпорядженні редакції "Апострофа" виявилися копії документів, що підтверджують розслідування щодо "Укргідроенерго".

Журналісти вважають, що Сирота вже зумів домовитися з новим керівництвом держави і профільним міністром Оржелем про те, щоб залишитися на посаді і саме цим продиктована подібна реакція міністра на питання про розкрадання і подальші плани щодо держпідприємства.