RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Об'єднатися для захисту землі: Тимошенко заявила про плани щодо створення штабів аграріїв

Команда "Батьківщини" планує об'єднати українців, що готові протидіяти плану влади щодо продажу сільськогосподарської землі.

Про це Юлія Тимошенко заявила на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

"Треба зараз згуртуватися всім. Усвідомити, що нас зіштовхнули у прірву та змінити реальність. Ми мусимо стати єдиною командою та не дозволити владі розпродати країну", – заявила політик.

Юлія Тимошенко ініціювала створення штабів, які об’єднають аграріїв і всіх, хто розуміє небезпеку земельної реформи та готовий "конституційними засобами боронити землю".

"Зараз потрібно боротися, як ніколи, не опускати рук, а навпаки – мобілізуватися й усвідомити всі загрози", – закликала Голова партії.

За словами лідера "Батьківщини", у країні має якнайшвидше відбутися всеукраїнський референдум. Вона вважає, що "влада мусить запитати людей, чи хочуть вони розпродати головне національне багатство глобальним корпораціям", чи залишити землю у власності держави, "розвиваючи власну аграрну галузь".

"Прибуток, який може приносити земля, має належати українцям, а не олігархам, агрохолдингам та зовнішнім спекулятивним корпораціям. Ніякого продажу землі не повинно бути, як мінімум до завершення війни та до створення за прикладом Польщі 1,5 млн фермерських господарств, яких сьогодні в Україні лише 28 тисяч", – підкреслила лідер фракції.

Тимошенко очікує, що найближчим часом Конституційний Суд винесе рішення щодо подання "Батьківщини" і встановить неправомірність голосування парламентом будь-яких "земельних" законів до проведення відповідного всеукраїнського референдуму.

"Сподіваємось, що в українській державі зберігся хоча б один орган, який не поглинула тотальна влада Зеленського. І, якщо Конституційний Суд розуміє небезпеку, яка постала перед Україною, то ми чекаємо невідкладного ухвалення рішення, що зможе зупинити процес втрати Україною суверенності та незалежності разом із 72% нашої території", – заявила лідер "Батьківщини".