RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Намагаються "хлопнути" бізнес: екс-нардеп висловилася про ініціативи Кабміну щодо оподаткування ФОПів

Ініціативи українського уряду з питань оподаткування малого і середнього бізнесу в Україні можуть призвести до кризи і скорочення доходів державного бюджету.

Про це заявила голова експертної ради партії "Батьківщина" Олександра Кужель у відповідь на запитання кореспондента "Апострофа" Юлії Забєліної в ефірі шоу "Епіцентр української політики".

Вона вказала, що спрощена система оподаткування досі забезпечує в Україні стабільну роботу малого бізнесу і приносить потужні надходження в бюджет. Також екс-нардеп зазначила, що міжнародні кредитори вже переконалися в ефективності роботи цієї системи в Україні.

"Спрощенці в системи оподаткування сплачують більше, ніж ті, хто на загальній системі. Ми показували це в Міжнародному валютному фонді, який наполягав, що спрощенців бути не може. Фактично це не спрощення, це дає право на життя, воно не дає можливості "причепитися", і вам не потрібно доводити, що у вас в собівартості і при цьому ви платите податки простіше", - зазначила Кужель.

За її словами, глава профільного комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев підтримує ідею спрощеної сплати податків, проте в уряді існує думка, що тільки підприємці, які можуть торгувати контрабандним товаром, мають нести пряму фінансову відповідальність за порушення митного законодавства. Екс-депутат виступила проти такого трактування і висловила думку про інші ініціативи Кабміну щодо підприємців.

"Вони сказали - є ланцюжок корупції, заводиться контрабанда, на митниці крадуть, і кого можемо "хлопнути"? Бізнес - тих, хто це продає. Можна поставити касовий апарат, тільки не фіскальний, а розрахунковий. Я, як покупець, отримую чек, який дає право на повернення товару. Це дуже важливо. У всіх країнах рівень демократії визначається за допомогою кількості малого і середнього бізнесу. Це найголовніше", - підкреслила глава експертної ради партії "Батьківщина".