RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Мінтериторій не виконало завдання президента щодо подолання корупції в ДАБІ - ЗМІ

Єдиним державним органом, за яким до цих пір не виконано завдання президента Володимира Зеленського про ліквідацію корупційних схем, залишається Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Про це йдеться в матеріалі "Обозреватель".

Ще 2 вересня президент Зеленський закликав прем'єр-міністра Гончарука ліквідувати масштабні корупційні схеми в ряді органів державної влади.

"Провести повне кадрове перезавантаження найбільш корупційних для бізнесу і громадян органів державної влади - Госгеокадастр, Держгеонадра, Державна архітектурно-будівельна інспекція, Держекоінспекція, "Укртрансбезпека" і "Укравтодор". Термін - до 1 січня 2020 року, але якщо можна, то зробити це раніше", - підкреслив Зеленський.

Згідно з аналізом видання, єдиним органом, де не вдалося досягти успіхів у подоланні корупції, виявилася ДАБІ.

"У Держархбудінспекції виконання обов'язків голови продовжує здійснювати директор департаменту державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду Олександр Строкач, який працює в ДАБІ з 2012 року - тобто знайомий і був причетний до всіх схем за часів президентства Януковича. Через це біля Держархбудінспекції проходять мітинги , звучить обурення активістів фейковимперезавантаженням органу", - пишуть ЗМІ.

За їхніми даними, незважаючи на зміну влади, при ігноруванні Міністерства розвитку громад і територій ДАБІ допускає будівництво об'єктів з порушеннями по всій країні. Буквально в кожному регіоні країни можна знайти приклади, що вказують на свідому бездіяльність керівників ДАБІ.

"Колишній народний депутат від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко заявив, що після призначення в.о. голови ДАБІ Олександра Строкача корупції у відомстві стало більше. Прикладом реалізації однієї зі схем стала ситуація з видачею дозволу на будівництво двох багатоповерхівок у Києві за адресами вул. Кудряшова, 8 та вул. Кудряшова, 10, на місці старих гуртожитків. Екс-нардеп почав замість інспекторів і керівництва ДАБІ відвідувати сумнівні будівельні майданчики і розповідати про схеми в своєму блозі", - йдеться в статті.

Місяць тому, Олександра Строкача намагалися вибрати переможцем конкурсу на главу ДАБІ, але таке призначення набула широкого розголосу.

"За словами нардепа Олександра Дубинського, новообраний голова ДАБІ Олександр Строкач є людиною, яка "має відношення до попередньому керівникові ДАБІ Олексію Кудрявцеву". При цьому, останній включив антикризовий піар. Він знову вибудовує корупційну багатоповерхову піраміду, при тому, що за міністром розвитку громад і територій України Оленою Бабак, на відміну від інших своїх колег, закріплений тільки один орган влади - власне ДАБІ. Але і з одним органом вона не може впоратися", - констатує видання.