RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У корупції немає шансів: Кудрявцев прокоментував початок роботи електронного кабінету забудовника

Екс-очільник ДАБІ Олексій Кудрявцев назвав старт роботи електронного кабінету забудовника, котрий 13 грудня було презентовано урядом, довгоочикуваною подією, яка свідчить: реформа галузі нарешті отримала підтримку на найвищому рівні, а відтак має всі шанси успішно відбутися.

Про це Олексій Кудрявцев написав у своєму блозі.

Електронний кабінет, а також – Єдина електронна система – це плацдарм у боротьбі з корупцією, який дасть можливість закріпитись і не відкотитись назад, наголошується в публікації.

"Чому діджиталізація? Коли людина усувається від процесу, ризики хабарництва майже нульові. Тобто, немає спокуси вимагати чи дати хабаря. А більшість рутинних послуг, яких від держави потребують учасники ринку, можна легко надавати через електронний кабінет",- відмітив Кудрявцев.

Він нагадав, що ідею електронного кабінету намагалися втілити в життя ще декілька років назад на майданчику Держархбудінспекції: "Тоді …ми почали діджиталізацію роботи інспекції, маючи перед собою дві головні мети: унеможливити чи хоча б максимально знизити ризики корупції та максимально спростити й скоротити дозвільні процедури".

Втім, реалізація задуманого стала можливою лише тепер, і для подальшого розвитку реформи галузі потрібна була державна воля, акцентує увагу Кудрявцев. Отже, реформа на деякий час призупинилась – аж до сьогодні.

"Будівельна реформа отримала потужний імпульс у масштабах держави. Голос ринку почуто – і це головне", - підкреслив екс-очільник ДАБІ.