RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Захист боржників від колекторів: у Раді підтримали законопроєкт Тимошенко

Верховна Рада України підтримала проєкт Закону "Про захист прав та законних інтересів боржників при здійсненні колекторської діяльності" (№2133), поданий Юлією Тимошенко та народними депутатами від "Батьківщини".

За документ у першому читанні проголосували 309 народних депутатів, йдеться на сайті партії.

"Ми всі знаємо, що зараз діяльність колекторів нічим не регулюється. Часто їхні методи межують з кримінальними. Так не повинно бути!" – наголосила Тимошенко, коментуючи документ у Facebook.

Запропонований "Батьківщиною" законопроєкт запроваджує чіткі правила діяльності колекторів і водночас забезпечує дотримання прав боржників. Забороняються неправомірні дії, що можуть становити загрозу життю, честі та гідності, діловій репутації боржників, їх залякування та введення в оману шляхом оприлюднення неправдивої інформації.

"Ми забороняємо колекторам залякувати боржників, погрожувати їм, приховувати телефонні номери, надавати спотворену інформацію про розмір боргу і наслідки його невиплати. Забороняється також вживати ненормативну лексику, ображати боржника, використовувати силу", – зауважила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що порушення колекторами правил каратиметься штрафами.

"Маю сподівання, що наш законопроєкт успішно пройде ще одне голосування в залі при затвердженні в цілому і якнайшвидше набуде чинності", – резюмувала Юлія Тимошенко.