RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рухається на шляху до миру: Новинський оцінив досягнення Зеленського щодо врегулювання на Донбасі

Переговори в Парижі в рамках Нормандського формату показали, що президент України Володимир Зеленський впевнено просувається в питанні врегулювання ситуації на Донбасі і має для позитивного вирішення ситуації достатньо ресурсів.

Про це заявив народний депутат України, голова фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський в ефірі російського "Першого каналу".

Так, він зазначив контраст, з яким до проблеми Донбасу підходила команда попереднього і чинного президента країни.

"Імітація процесів відносилася більше до Петра Порошенка і його команди, вони нічого не робили, щоб мир був встановлений в Україні. Володимир Зеленський - політик недосвідчений, але дуже щира людина і щиро хоче домогтися миру. Вісім місяців тому ніхто не думав, що можна було обміняти полонених, що буде підписана "формула Штайнмайера", розведення військ", - заявив він.

Також політик вказав на провал націоналістично налаштованих формувань, які позначали "червоні лінії" з питання Донбасу для президента на паризьких переговорах.

"Після того, як Зеленський повернувся до Києва, ми побачили, що всі, хто його намагався обмотати "червоними лініями", виявилися поза грою, зрозуміли, що вдарили в штангу і швидко згорнули свій табір, побачивши, що "зради" ніякої не відбулося. У перший день засідання Верховної Ради, щоб не втрачати темпу було внесено закон про особливий статус Донбасу, 320 чоловік за це проголосувало. Це голосування каже, що українське керівництво готове йти далі до мирного процесу", - додав нардеп.

Депутат Верховної Ради підкреслив, що глава української держави має найбільшу підтримку в історії країни і це може стати платформою для реалізації мирних ініціатив щодо Донбасу.

"Володимир Зеленський користується повною підтримкою українського народу. Воля і бажання у нього є, він може помилятися, але він хоче йти шляхом миру абсолютно щиро, впевнений, що він цього доб'ється", - підкреслив Вадим Новинський.