RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​План Путіна не пройшов: озвучено головну причину істерики ЛДНР після саміту в Парижі

Після нормандського саміту в Парижі ватажки ЛДНР влаштували істерику за указом Кремля, так як план президента РФ Володимира Путіна на переговорах не пройшов, а санкції з Росії поки ніхто знімати не буде.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Кремль наполегливо буде продавлювати свою позицію, щоб ми почали пряму розмову з маріонетками Росії. А сенс тут простий: суб'єктивізувати ДНР і ЛНР і паралельно з цим вивести себе з-під удару у зовнішній політиці. Само собою, що сепаратистська преса зараз буде розганяти цю тему. Для них це вигідно, представляти себе, нібито, учасниками процесу", - розповів аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Політолог Кирило Сазонов додав, що в так званих республіках діють за вказівкою Кремля.

"Говорити про свою позицію Пушиліну... Ну це просто смішно. Не було її в принципі і у Захарченко. Вони ретранслюють виключно ті меседжі, які їм дає Москва", - зазначив він.

Однак у Москви не дуже виходить продавити свої умови.

"Кремль реально незадоволений тим, до чого прийшли на переговорах, і вустами того ж Пушиліна висловлює своє невдоволення. Було завдання до Нового року принципово вирішити це питання і добитися зняття цілого ряду санкцій. Але цього не вийшло, так як домовилися домовлятися далі", - сказав Сазонов.

За його словами, говорити більше нема про що. Кремль хоче повернути ці окуповані території повністю на своїх умовах.

"Тобто, за фактом, зберігши все, що у них є зараз: народну міліцію, амністувавши бойовиків, незалежні від Києва суди, прокуратуру, органи влади. Але зробити все це за український рахунок. А Україна продовжує, як і за часів Порошенка, трохи петляти. Формально ми згодні, формально продовжуємо закон про особливий статус, але реально Україна не готова платити за російський анклав", - підкреслив політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Боїться "нацистів": що окупанти Донбасу думають про "нормандські "домовленості Зеленського".