RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прикрити податкових мінімізаторів: експерт розказав про ціль проштовхування Верлановим проекту 1210

Ухвалення скандального законопроекту 1210 дозволить прикрити недонадходження від корупційних схем.

Про це пише у блозі для "Цензор" директор Департаменту конкурентоспроможності бізнесу Федерації роботодавців України Олександр Яворський.

За його словами, розрахунок Мінфіном ресурсної бази без змін податкового законодавства означає, що плани надходжень будуть легко "виконуватись і перевиконуватись" податковою та митницею.

"Можна буде звітувати, що Нова податкова і Нова митниця успішно працюють. Їх очільники – успішні реформатори і державні менеджери. Без зайвих зусиль. Лише допомога законодавців", - йдеться в блозі.

"Виконання плану надходжень - чудовий привід для бездіяльності стосовно боротьби з ухиленням від оподаткування. Мінфін задоволений, на мінімізацію податків "потрібними" суб’єктами можна поки закрити очі. Детінізацію багатьох ринків – знову відкласти. Поле для корупції - безмежне", - застерігає експерт.

Як писали низка ЗМІ, ініціатором скандального законопроекту є Сергій Верланов, нинішній глава новоствореної Державної податкової служби.

3 грудня законопроект №1210 "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві", авторства Данила Гетьманцева, ухвалено в першому читанні.

Європейська бізнес-асоціація заявила, що прийняття законопроекту №1210 негативно відіб'ється не тільки на інвестиційному кліматі країни, а й призведе до скорочення доходів бюджету. Спілка підприємців України закликала відкликати законопроект як такий, що шкодить розвитку бізнесу в країні.