RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Рада купила планшетів на мільйони у фірми з "темним" минулим: скандальні деталі

У вівторок, 10 грудня, за результатами тендеру управління справами апарату Верховної Ради замовило планшетів на кілька мільонів гривень у ТОВ "Валтек", що фігурує у провадженні Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Наші гроші".

В апараті ВРУ вирішили виплатити підозрілій компанії 13,80 млн грн, що підтверджується системою "Прозорро". Зазначається, що ціна угоди на 3% нижча від очікуваної вартості у 14,26 млн грн.

Засновниками компанії "Валтек" зі статутним капіталом у 375 грн є Ісатай Бекешев та Олена Нестерова з Києва, а також Євген Нестеренко зі Слов’янська, керує фірмою Федір Макавчук, що народився у Криму.

Компанія-переможець фігурує у провадженні ДБР Києва проти Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку щодо можливого нанесення збитків держбюджету на суму майже 100 тисяч грн під час закупівлі програмного забезпечення.

Також відомо, що загалом із 2008 року "Валтек" отримав підрядів як мінімум на 597,90 млн грн.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що СБУ підозрює посадовців Миколаївської облради, Департаменту освіти та науки Миколаївської ОДА й одне з місцевих комунальних підприємств у привласненні бюджетних коштів, призначених для шкіл регіону.