RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У парламенті вимагають звільнити Ситника - ЗМІ

Депутати Верховної Ради вимагають відставки директора НАБУ Артема Ситника, визнаного рішеннями судів винним в корупції - елітному відпочинку на мисливській базі, за який неодноразово платила інша особа.

Так, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко з трибуни закликав Ситника піти у відставку, а якщо він цього не зробить - відставку повинні ініціювати Верховна Рада і президент, повідомляє сайт "Цензор".

"В Україні з'явився ще один офіційний корупціонер. Це була б не новина, якби це не був директор Національного антикорупційного бюро України. Пан Артем Ситник визнаний винним судом корупціонер, отримав за це адміністративний вирок, що отримував подарунки, відпочинок і розваги безкоштовно. Думаю, що пан Ситник повинен піти з поста негайно. Якщо у нього є честь і гідність, він повинен це зробити за власним бажанням. Якщо їх немає, то має втрутитися держава, Верховна Рада і президент, і звільнити Ситника з посади директора бюро", - заявив він.

16 грудня комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав звернення до антикорупційного комітету про звільнення директора НАБУ Артема Ситника, визнаного судом винним в корупційних діях. Депутат фракції "Слуга народу" Максим Бужанський заявив, що "вперше в країні виникла колізія, коли директор Національного антикорупційного бюро за рішенням суду визнаний корупціонером. Комітет з правоохоронної діяльності зобов'язаний відреагувати - або направити звернення до пана Ситника з пропозицією добровільно піти у відставку, або запропонувати парламенту проголосувати постанову про звернення про відставку".

13 грудня Рівненський апеляційний суд не задовольнив скаргу і залишив без змін постанову Сарненського районного суду Рівненської області від 6 вересня щодо Ситника про визнання його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 172-5 КУпАП. Йдеться про елітний відпочинок Артема Ситника на мисливській базі в Рівненській області, за який платили інші особи. Згідно з Положенням про Єдиний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, дані в цей реєстр по Ситнику повинні бути внесені протягом 3-х робочих днів - крайній термін внесення закінчується 18 грудня.