RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

ДБР відкрило провадження проти детективів НАБУ через фейки у справі Пісарука-Бахматюка - документ

ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом складання можливого завідомо неправдивого висновку судовим експертом - детективи НАБУ підозрюються у втручанні в складання експертного висновку по справі Писарука-Бахматюка.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на запис у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Досудове розслідування у провадженні проводить Територіальне управління ДБР у місті Києві. Справа відкрита за фактом складання можливого завідомо неправдивого висновку судовим експертом за ймовірним втручанням детективів НАБУ у провадженні по справі. Правопорушення кваліфікується за ст.384 ч.2 КК України як завідомо неправдивий висновок експерта під час досудового слідства. Такі дії, поєднані зі штучним створенням доказів обвинувачення чи захисту, а також вчинені з корисливих мотивів, караються виправними роботами до 2 років або обмеженням волі - до 5 років, або позбавленням волі - від 2 до 5 років.

В справі про рефінансування ВіЕйБі банку НАБУ звинувачувало екс-керівництво банку у нібито неправдивій оцінці заставного майна в 1,8 млрд грн. І хоча вже були висновки експертиз, що підтверджують правильність оцінки вартості, від Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції та Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз, слідство НАБУ їх проігнорувало і посилалось на ще одну, свою експертизу. Відкрите ДБР провадження стосується обставин проведення такої експертизи, висновки якої не узгоджуються з висновками офіційних експертиз.

Справа Писарука-Бахматюка, що була повторно відкрита НАБУ, як вважають юристи, з порушенням норм законодавства, і стосується отримання рефінансування від НБУ VAB Банком. Висновки експертиз, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та заяви НБУ спростовують звинувачення, публічно висунуті НАБУ колишньому керівництву і екс-власнику банку. Сам Олег Бахматюк - колишній власник ВіЕйБі банку, неодноразово пропонував державі погасити заборгованість банку, виведеного з ринку рішенням НБУ, але відповіді не отримав.