RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Екс-нардеп розповів про можливе призначення силовика Януковича у пенітенціарну службу

Екс-керівник міліції низки областей України і колишній голова Львівської ОДА часів Януковича Олег Сало може стати новим головою Державної пенітенціарної служби.

Про це у Facebook повідомив колишній нардеп Дмитро Добродомов, передає "Вголос".

"Олег Сало - одіозний екс-керівник міліції низки областей і колишній голова Львівської ОДА часів Януковича, котрий під час Революції Гідності тікав з Галичини далі, ніж бачив. До речі, був призначений саме для силових рішень у непокірному регіоні. Не кажучи про низьку корупційних скандалів, котрі переслідують його кар‘єрний шлях. За наявною в мене інформацією, цього персонажа можуть призначити головою Державної пенітенціарної служби!.. Для людей обізнаних не треба пояснювати цинізм такого рішення. Цим поверненням одіозного чиновника нинішня влада в черговий раз доведе, що не тільки має коротку пам’ять, але і нехтує обіцянками перед виборцями", – зазначив Добродомов.

Політик нагадав, що у кінці 90-х Сало зробив кар’єру у львівській міліції, хоча уже тоді парламентський комітет з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією звинувачував його у махінаціях – реєстрації нерозмитнених машин та видачі членам злочинних угруповань спецпосвідчень на автомобілі.

"У часи Помаранчевої революції Олег Сало очолював міліцію Львівської області – після чого нове керівництво МВС звинуватило його у виведенні державних коштів на будівництво дач своїм попередникам. Його звільнили з органів, відкрили кримінальні справи і оголосили у міжнародний розшук. Через суди він зміг припинити всі відкриті справи, але не зміг пройти до Верховної Ради, оскільки "прогресивні соціалісти" Наталії Вітренко, від яких він балотувався, не подолала бар’єр. У 2010 році Сало отримав посаду голови УМВС у Рівненській області, став радником міністра внутрішніх справ. А потім щороку мандрував різними посадами, аж поки наприкінці 2013 року не став головою Львівської ОДА. Тоді його у Львові зустріли вигуками "Ганьба!", а депутати облради у рекордно короткий термін проголосували за недовіру новому губернаторові. Далі Революція Гідності, на початку якої Львівська ОДА під керівництвом Сала зверталася до суду з вимогою заборонити мітинги на підтримку євроінтеграції. Під тиском протестів Сало написав заяву на звільнення з посади і втік зі Львова. Сало зник із політики і зосередився на бізнесі, найвідомішим із яких є готельно-ресторанний комплекс "Золота форель" у селі Коростів на Львівщині. Саме там його можна побачити тепер", – розповів Добродомов.

Невдовзі, каже політик, для "міліціонера Януковича" все знову може змінитися, адже команда президента Зеленського вирішила повернути його до влади у Державну пенітенціарну службу.

"Що може дати країні людина, яка роками стояла на сторожі, щоб ніяких змін в Україні не було? Як у команді ЗЕ пояснять таке рішення?", – запитав Дмитро Добродомов.