RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ліквідуємо як клас: експерти оцінили шанси прем'єра Гончарука у боротьбі з будівельними схемами

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час наради щодо проблем будівельної галузі публічно взяв на себе зобов'язання "навести порядок" в Державній архітектурно-будівельній інспекції, в той же час виконувач обов'язків глави ДАБІ Олена Костенко заявила, що ще не розібралася зі станом справ в інспекції і поки "не вникнула", зокрема, в питання схем старих чиновників ДАБІ, які повернулися і встановили нові корупційні націнки.

Про це пише РБК-Україна.

Так, за інформацією експертів у галузі, корупційна схема, яка була впроваджена з моменту створення інспекції - по $5 з квадратного метра житла, ще діє в Україні і в разі відмови від давання хабара будівництво досі можуть заморозити. У ЗМІ зазначають, що авторами цієї схеми стали Сергієнко і Воробйов, які працювали в управлінні дозвільних процедур ДАБІ з часів Віктора Януковича. В ході наради на повернення Сергієнка і Воробйова забудовники поскаржилися прем'єр-міністру, нібито з осені 2019 року знову запустили свою скандальну схему.

В.о. глави ДАБІ Олена Костенко в той же час не змогла дати чітких коментарів з приводу корупції в її відомстві.

"Намагаюся вникнути, мені важко розібратися", - зазначила вона.

Журналісти вказали, що причетним до її призначенням міг бути Володимир Родін, радник одного з заступників голови Офісу президента.

Глава уряду тим часом оголосив про радикальне "вирішення" проблеми з корупцією в ДАБІ.

"Державну архітектурно-будівельну інспекцію - скасовуємо, ліквідуємо, як клас. Ми готові приймати рішення", - заявив він.