RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Очистити владу від маріонеток спекулянтів: Тимошенко анонсувала закон про запобігання лобізму

Щоб влада працювала в інтересах населення, треба звільнитися від маріонеток зовнішнього управління, вважають у партії "Батьківщина". Серед кроків, які пропонує для цього партія, - закон про запобігання лобізму, подібний до американського FARA.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі каналу "НАШ".

"Такі закони є нормою для всього світу. У Сполучених Штатах він достатньо жорсткий та водночас збалансований. Наша команда займається адаптацією цього закону до українських інституцій і найближчим часом ми його внесемо в парламент, аби заборонити речі, які зараз відбуваються в країні", - наголосила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає, що президент, намагаючись догодити зовнішнім фінансовим структурам, "позбавляє українців шансу на краще життя".

"Якби президент діяв відповідно до очікувань людей, він мав би повністю змінити керівництво Національного банку та переглянути нищівну фінансову політику, яку проводили в країні за минулої влади. Вісім місяців минуло, але президент не змінив в Нацбанку жодної людини. Там продовжує працювати фінансова піраміда, яка дозволяє викачувати з України мільярди доларів. Президент знає про це, але продовжує вести політику підпорядкування зовнішнім фінансовим структурам, не думаючи про майбутнє українців", - зауважила Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" зазначила, що влада замість того, щоб дбати про добробут людей, створення середнього класу, розвиток України, слухняно виконує забаганки міжнародних спекулянтів, призначаючи в наглядові ради ключових компаній іноземних громадян.

"Сьогодні в "Нафтогазі" 100% наглядової ради - іноземці, в "Укрзалізниці" - 86%, в "Укрпошті" - 71,5%. "Укроборонпром" в країні, яка веде війну, віддають очолити людині, яка має іноземне громадянство. Таке ставлення до країни та перекачування статків доходів державних корпорацій, з нашого бюджету на рахунки іноземних структур, означає лише одне - здачу країни. Це треба зупиняти негайно!" - наголосила Тимошенко.

Юлія Тимошенко зазначила, що президентові потрібно "відмовитися від зовнішньої кулуарної співпраці, яку він зробив основою управління країни", змінити курс та "почати працювати в інтересах української держави і людей".

"Уряд, і керівники ключових інституцій в країні були призначені не президентом Зеленським. Призначені є лобістами спекулятивних фінансових структур. Вони працюють в їхніх інтересах, не соромлячись. Тому уряд потрібно замінити негайно на фахівців, які будуть незалежними від зовнішніх впливів, служитимуть Україні та здійснюватимуть стратегії національного розвитку, а не віддаватимуть країну на поталу іноземним ляльководам для експлуатації та споживання ресурсів, що належать українцям. Всі мають розуміти - отримуєш гроші за відстоювання чужих інтересів - не маєш права працювати в державних структурах", - резюмувала Юлія Тимошенко.